top of page
  • Carolina och Victoria

6 skäl att handla antika smycken

Varför är det smart att handla smycken second hand


Det finns många skäl till att köpa smycken på andrahandsmarknaden eller som vi brukar säga; ge gamla smycken ett nytt hem. I vårt fall har vi främst fokuserat på antika smycken (över 100 år gamla), då vår fascination för den mänskliga historien är djupt förankrad inom oss. Och det är precis som med konst, arkitektur eller design - man kan följa den mänskliga historiens olika epoker även i smycken. Med det sagt finner vi också stor glädje i betydligt nyare smycken från såväl 50-, 60- och 70-tal till dagens skickligaste guldsmeder och smyckesdesigners. Men varför i all världen ska man köpa gamla smycken? här ger vi er våra bästa argument för att investera i historiska smycken.


Färgglada smycken i en hög
Vackra stenar från Jewellery Escapes samlingar

1. Unik stil

Smycken från andrahandsmarknaden är ofta ovanliga och unika. Det är ett utmärkt sätt att uttrycka din personliga stil och sticka ut från mängden. Du kan hitta tidlösa smycken som inte längre är tillgängliga i butiker. or tags, and much more. Spend some time discovering each tab and learn how you can enhance your future posts.


2. Hållbarhet

Genom att köpa andrahandssmycken minskar du din negativa inverkan på miljön, inklusive gruvdrift och energiförbrukning. Andrahandsmarknaden växer och fler inser att vi måste konsumera intelligentare och med mer omsorg för att ta hand om vår planet.


3. Ekonomiskt smart

Smycken från andrahandsmarknaden är ofta betydligt mer prisvärda än nya. Du kan hitta högkvalitativa smycken till bråkdelen av priset du skulle betala för en ny motsvarighet.


4. Historia och karaktär

Gamla smycken har en historia, det kan vara en bröllopsring som överförts från generation till generation, eller en brosch som sett händelser genom tiderna, och kanske burits av en historisk person som man beundrar. Att bära sådana smycken ger en extra dimension av karaktär och betydelse.


5. Kvalité och hantverk

Många äldre smycken är handgjorda och har en kvalité och ett hantverk som är svårt att matcha med massproducerade alternativ. Du kan känna dig mer säker på att du äger ett smycke som har tillverkats med omsorg och skicklighet.


6. Skapar samtal - conversation pieces

Varje smycke har en historia att berätta. När någon frågar om ditt smycke kan du dela dess ursprung och historia, detta kan i sin tur leda till spännande och givande samtal.


Välkommen till Jewellery Escape

Nästa gång du överväger att köpa ett smycke hoppas vi att du vill titta in hos oss på

C & V Jewellery Escape. Kanske kan du hitta en unik skatt med stil och en historia som intresserar dig - något som är mycket mer än bara ett smycke.


Vill du följa oss och veta mer om våra aktiviteter prenumerera på vårt Kundbrev och följ oss gärna på Instagram och / eller Facebook.Comments


bottom of page